MÓDNÍ TIPY PRO TĚHULKY SPORTOVKYNĚ

MÓDNÍ TIPY PRO TĚHULKY SPORTOVKYNĚ

Už dávno neplatí, že by těhotné ženy nemohly sportovat. Naopak, pohyb je odborníky doporučován. Pravidelný pohyb totiž udržuje nastávající maminku v kondici, zabraňuje zadržování tekutin, zmírňuje bolesti zad, brání velkému přírůstku na váze a těhotenské žloutence. Aktivní ženy mají podle výzkumů snadnější porod bez komplikací. Abyste si však sportování v těhotenství užily naplno, měly byste být k němu vhodně oblečeny.

V čem sportovat, když jste těhotná?

Zapomeňte na obří velikosti, vytahané tepláky a neforemné mikiny. Sportovní těhotenská móda má svá vlastní pravidla pro padnoucí a slušivé oblečení. Ať už se tedy chystáte v těhotenství běhat, posilovat nebo začít chodit na gravidjógu, u nás si pro sebe snadno vyberete to pravé sportovní těhotenské oblečení. A čím se při výběru oblečení pro těhotné řídit? V první řadě myslete na své pohodlí. Pokud se totiž nebudete při sportu cítit dobře, vytvoříte si postupně nechuť k pohybu a vaše nepříjemné pocity z vás vycítí i vaše ještě nenarozené miminko. V druhé řadě se zaměřte na maximální funkčnost. Těhotenské oblečení by mělo být především pružné, přizpůsobivé, prodyšné a v pěkně padnoucím střihu, který nebude utlačovat těhotenské bříško.

Jaké oblečení není na sport v těhotenství vhodné?

Pokud jste již slyšely dost o tom, jaké by těhotenské oblečení na sport mělo být, ale stále si nedovedete představit, jak vypadá oblečení nevhodné, pak jsou tyto řádky právě pro vás.

• V těhotenství byste se měla vyhýbat příliš těsným a nepohodlným střihům, které stlačují břicho.
• Podobně na tom je i nepadnoucí a příliš těsné spodní prádlo.
• Vyhněte se silonovým ponožkám se silnou gumou, která se zařezává a podporuje vznik otoků kotníků a lýtek.
• V neposlední řadě se vyvarujte oblečení se silnou gumou v pase nebo napevno všitou šňůrkou bez možnosti úpravy délky.

Módní tipy na těhotenské sportovní oblečení, které využijete i mimo tělocvičnu

Postava se v těhotenství pochopitelně mění, a to především v oblasti prsou. Samozřejmostí by pro vás tak rozhodně měla být nová, padnoucí podprsenka. Pokud navíc sáhnete po těhotenské podprsence s praktickým klipem pro kojení, máte vystaráno na několik měsíců dopředu.

Vedle podprsenky se při sportování určitě neobejdete bez legín nebo pohodlných tepláků. Tyto kousky samozřejmě plně využijete i mimo posilovnu na každodenní nošení. Investice do nich se tedy zaručeně vyplatí. Legíny jsou dokonalý vynález, který jen tak něco nenahradí. Jsou elegantní, a přitom pohodlné. A kromě toho se skvěle kombinují s různými těhotenskými tunikami. V případě, že si příliš nepotrpíte na obtažené oblečení, můžete také využít těhotenských fitness tepláků, jejichž hlavní výhoda spočívá v nastavitelném elastickém pásu.

Pokud sportujete venku, měla byste uvažovat o vrstvě navíc, aby vám nebylo chladno. I přestože jste se totiž před těhotenstvím při sportu vždy rychle zahřála, nyní je všechno jinak. Sport v těhotenství by neměl být tolik intenzivní jako dřív a rozhodně byste při něm neměla lámat rekordy. Tomu je třeba také přizpůsobit oblečení, nebo-li přidat jednu vrstvu navíc. Tuto vrstvu může představovat mikina nebo tričko s dlouhým rukávem, které můžete opět zvolit ve variantně se vsadkou pro kojení. Pod tuto vrchní vrstvu si oblečte těhotenské tričko nebo tílko s extra prodlouženou délkou.

All comments