MIMINKO VÁS SLYŠÍ, POVÍDEJTE SI SPOLU !

MIMINKO VÁS SLYŠÍ, POVÍDEJTE SI SPOLU !

Kontakt s miminkem se už dávno nenavazuje až po jeho narození. Dnes víme, že již nenarozené dítě vnímá okolní svět.

Komunikujte s vaším s miminkem. Mluvte s ním od první chvíle, kdy zjistíte, že jste těhotná, že bude tu s vámi a vysílejte mu tak signály, že je chtěné, milované a přijímané.

Miminko vám rozumí, a jak roste a vyvíjí se, naučí se i odpovídat a dávat najevo, co se mu líbí a co ne. A nezapomeňte zapojit tatínka!

Komunikace mezi mámou a dítkem začíná hned od početí 

I když tomu věříte nebo ne, se svým dítětem, komunikuje od chvíle, kdy zjistíte, že jste těhotná. Dítě se stane součástí vašeho myšlenkového prostoru a prakticky každá myšlenka, která směřuje od vás k dítěti, je vlastně komunikací mezi vámi.

Děťátko navíc dokáže vnímat vaše pocity, které mu také poskytují informace o tom, jaká je ta jeho maminka. Miminko je a bude spokojené, pokud na něj maminka myslí s láskou a dává mu svoji pozornost. Je to nesmírně důležité pro jeho zdraví vývoj, pro formování jeho osobnosti a pro celý jeho další život tady na světe. Jak roste a postupně se mu začínají rozvíjet smysly, začnou se rozšiřovat i jeho možnosti komunikace s vámi.

Ještě se vaše miminko nenarodilo, a už s ním mluvíte??!! Cítíte jeho pohyby, hladíte ho a přemýšlíte, co všechno ten váš mrňousek v našem těle vnímá a cítí. Kdy vlastně začíná ta komunikace mezi námi a tou tajemnou, od samého počátku zbožňovanou bytostí?

První naladění

Dítě skutečně na vaše emoce reaguje velice brzy. Vaše citové prožitky se na něj přenášejí, ať jsou příjemné nebo stresující. Každé dítě je však od početí jedinečné a i s těmito impulsy se vyrovnává individuálně. Je to také jeden z důvodů, proč se odborníci neshodují v tom, co všechno dítě z impulsů, které se k němu dostanou z okolí, vnímá.

Jak se o svém dítěti dozvídám, když neumí mluvit?

V období kolem 20. týdne těhotenství se většina dětí začne ohlašovat „kopáním“. Prvorodičky cítí první pohyby miminka údajně o něco později než druhorodičky, ale jsou i výjimky, kdy se první miminko hlásí třeba již v 17. týdnu.

All comments