MEXICKÁ BOLA

MEXICKÁ BOLA

Mexická bola je skvělým dárkem
Dámy, máte kamarádku, sestru nebo sestřenici, která je těhotná? Přemýšlíte, čím ji obdarovat na vánoce nebo jí chcete udělat radost jen tak? Není vaším cílem koupit jí dárek určený jen miminku? Darujte své blízké mexickou bolu. Tato je originálním a designově povedeným, ale i smysluplným dárkem v podobě šperku, který je jak pro ni, tak i pro její ještě nenarozené miminko.

Co je mexická bola?
Mexická bola je kulatý kovový přívěsek. Jde o speciální těhotenskou rolničku, jež je zároveň nádherným, ale i praktickým šperkem. Mexickou bolu nosí ženy, očekávající miminko, již po staletí, zhruba od středověku po celém světě. Svůj původ má v Mexiku.
                                                                              Mexická bola


Troška historie a legend.
K mexické bole se váží také legendy, mimo jiné ta, že mexická bola je vlastně prostředníkem mezi námi lidmi a anděly, kteří nás prostřednictvím jí ochraňují. Chcete podpořit její ochrannou sílu? Darujte ji. Podle jedné z legend má těhotenská rolnička velkou ochrannou sílu, když je darovaná. Další z legend tvrdí, že pokud se např. žena, která není těhotná, cítí sama či sklesle a pořídí si mexickou bolu, zvuk, jenž vydává tento šperk, volá anděly a ti reagují, ženě se najednou začnou dít velmi pozitivní věci.

Proč a jak ji nosit?
Mexická bola je jakýsi magický prostředek ochrany v podobě nádherného šperku. Díky své délce, kdy je přívěsek svěšen až na bříško těhotné ženy, si na jeho zvuk ještě nenarozené miminko zvyká a stává se pro něj blízkým, následně na něj příjemně reaguje, a to už v břiše své mámy.
                                                                               Mexická bola


Říkáte si, jak je to možné?
Uvnitř přívěšku (rolničky) je malý xylofon a při každém kroku těhotné ženy vydává příjemný tlumený kovový zvuk, cinká, tento je pro miminko příjemný a má na něj uklidňující vliv. Nemusíte se bát, že by zvuky těhotenské rolničky byly rušivé pro okolí, skutečně jde pouze o příjemné tlumené tóny. Již zmíněné tóny zvuku dokáže vnímat i nenarozené miminko zhruba od 20. týdne vašeho těhotenství.

Tento praktický šperk prohlubuje a utužuje pouto mezi maminkou a dítětem. Po narození miminka jej můžete nosit stále jako šperk, stačí ho jen zkrátit. Nebo se jej umístit do blízkosti miminka např. do kočárku, na hrazdičku s hračkami apod, ale tak, aby jej dítě např. nevdechlo. Mnoho maminek se shoduje na tom, že příjemný zvuk uklidňujícím způsobem působí na čerstvě narozená miminka, je tomu tak, protože pro děti je tento zvuk již známý a vyvolává v nich pocity bezpečí mámina bříška. Na začátku života našich malých pokladů je pro ně k nezaplacení pocit známého a bezpečí, když si uvědomíte, s čím vším novým se musí seznámit.

Kdo ji nosí
S těhotenskou rolničkou, mexickou bolou je spokojeno mnohem žen, dělá jim radost nejen jako okrasa, ale líbí se jim i příjemný zvuk, jenž tato vydává. Ke slavným nositelkám patří Tereza Fajksová, která ji nosí aktuálně během svého těhotenství. V průběhu těhotenství ji nosila také oblíbená herečka Jitka Čvančarová.
                                                Mexická bola


Vzhled mexické boly
Bola může mít více podob a být vytvořena z nejrůznějších materiálů a barevných kovů. Můžete se setkat také s přítomností barev na těhotenských rolničkách. Jak bylo zmíněno výše, tento šperk má magicky. ochranou sílu. Je známo, že modrá barva a zlatý kov patří archandělovi Michaelovi, žlutá barva a stříbro patří archandělovi Jophielovi, archandělovi Chamuelovi patří růžová barva a železo, oranžová barva a rtuť patří k archandělovi Gabrielovi, barva zelená a cín patří archandělovi Rafaelovi, červená barva a měď patří archandělovi Urielovi, barva fialová a olovo patří archandělovi Zadkielovi.


                 Basic gold kulička s hvězdičkami                            Jasseron modré nožičky                                                 Jasseron růžové nožičky

          Mexická bola    Mexická bola     Mexická bola   

 
                    Deluxe antique srdíčko                                         Deluxe Agate geode                                                  Basic pink srdíčko

           Mexická bola    Mexická bola    Mexická bola         



Mexickou bolu, těhotenskou rolničku naleznete také v Móda Taleti.

Mexickou bolu nabízíme ve svém e – shopu odkaz zde v několika variantách, ale i v naší kamenné prodejně Móda Taleti v olomoucké galerii Šantovka.

Podělte se s námi o radost na naší facebookové stránce.

Darovala jste těhotenskou rolničku nějaké těhotné dámě ve svém okolí? Jaká byla její reakce.

Bylo vaše okolí netrpělivé a nechtělo čekat na speciální příležitost, aby vás obdarovalo a mexickou bolu jste již dostala a hrdě ji nosíte?

Na vaše odezvy a podněty se těšíme na facebooku, ale pokud byste se o své dojmy s námi chtěly podělit i osobně, navštivte nás v naší kamenné prodejně v Olomouci, kde si můžete rovnou vyzkoušet krásné elegantní kousky, ale i oděvy, které se využijete, na tolik potřebný relax právě v těhotenství, také ve volném čase.

All comments