Oblečení šetrné k přírodě i lidskému zdraví

Oblečení šetrné k přírodě i lidskému zdraví

V dnešní době už snaha žít udržitelným způsobem života, který co nejméně zatěžuje naše životní prostředí, není jen nějakým módním výstřelkem, pro mladou generaci je samozřejmostí. Přináší to sebou skutečnost, že lidé chtějí znát původ toho, co jedí či si oblékají, a požadují, aby se stále více produktů a materiálů vyrábělo podle standardů zaručujících šetrnost k životnímu prostředí, ale take např. s vyloučením veškerých živočišných produktů z celého procesu výroby. Moderní věda a nové technologie nám již nabízejí různé alternativy, tak proč se neoblékat třeba právě ve vegan stylu?

Oblečení s vegan certifikátem

Jsme skutečně velmi rádi, že můžeme nově svým zákaznicím na našem e-shopu i v kamenném obchodě v ŠUmperku nabídnout také oblečení, které získalo VEGAN certifikát. Tento certifikát zaštiťuje již od roku 1944 mezinárodní společnost Vegan Society. Celosvětově označuje logo zvané V-label více než 10 tisíc produktů, nyní včetně některého oblečení těhotenské módy zn. Torelle, která je naší vlajkovou lodí.

Co znamená toto logo? Že tento produkt má certifikát V-label, certifikát zaručuje že je oblečení 100% veganské.

Standardy certifikace pro označení VEGAN

Díky V-label si může zákazník snadno ověřit, zda je produkt skutečně vegetariánský nebo veganský, aniž by přitom musel podrobněji zkoumat seznam ingrediencí a pídit se po procesu výroby. Kromě toho, že ušetří čas, bude mít také jistotu, že produkt skutečně neobsahuje žádné suroviny živočišného původu. Certifikace zároveň zaručuje, že žádná zvířata nebyla využívána ani v procesu výroby produktu (běžně se např. při výrobě některých materiálů či barviv využívají speciální bakterie či jiní drobní živočichové). Více o standardech nutných pro získání Vegan certifikátu se můžete dočíst ZDE.

Společnost Torelle je první a dosud jedinou společností v Polsku, která má mezinárodní certifikát pro některé ze svých produktů. Značka tak reagovala na stále rostoucí poptávku po veganských produktech. Zakoupením produktu označeného tímto certifikátem si můžete být jisti, že k výrobě této položky nebyly použity žádné živočišné komponenty.

VEGAN oblečení v našem e-shopu můžete nakoupit ZDE.

All comments