Tajemství vrstvení oblečení v zimě pro těhotné anebo Jak se oblékat a nezruinovat rodinný rozpočet

Tajemství vrstvení oblečení v zimě pro těhotné anebo Jak se oblékat a nezruinovat rodinný rozpočet

Tajemství vrstvení oblečení v zimě pro těhotné anebo Jak se oblékat a nezruinovat rodinný rozpočet

Každá etapa těhotenství je kouzelná a svým způsobem náročná. Nejtěžší zkoušku své trpělivosti ale zažívají nastávající maminky, jejichž těhotenství vrcholí v období zimy. Obléct totiž velké kulaté bříško do chladného počasí není vůbec lehké. Zatímco v létě na sebe stačí hodit pohodlnou tuniku, oblékání v zimě představuje zapeklitější situaci. Obzvlášť pokud si nemůžete dovolit utratit několik tisíc za zimní těhotenskou bundu. Naštěstí ale existuje způsob, jak tento problém vyřešit a s jeho pomocí se obejít i bez těhotenské bundy. Zajímá vás jaký? Tak čtěte dál.

Cibulový systém oblékání neboli vrstvení zimního těhotenského oblečení

Jediné, co musíte udělat, abyste se v zimě s těhotenským bříškem cítila stále komfortně, přitažlivě a zároveň vám bylo teplo, je naučit se vrstvit těhotenské oblečení. Díky vrstvení si ušetříte spoustu starostí i peněz, a ještě k tomu vytvoříte šik outfit.

Jednotlivé vrstvy nemusí být nijak silné, společně totiž tvoří hřejivý komplet. Samozřejmě je ale volte podle počasí a činnosti, kterou se chystáte dělat. Jiný počet a tloušťku pochopitelně zvolíte na procházku zasněženou krajinou, jinou zase na cestu autem do práce. A jestliže vám bude teplo, stačí jednu vrstvu zkrátka svléci a složit třeba do tašky. Všechny vrstvy totiž fungují nezávisle na sobě, takže váš outfit i s vynecháním jedné z vrstev bude vypadat stále hezky.

Vrstvení oblečení ukrývá nespočet výhod

Technika vrstvení oblečení patří k úplnému základu zimního těhotenského šatníku. Její kouzlo ocení zejména ženy, které mají buď problém s kombinováním oblečení, anebo jim při oblékání dochází nápady. Postupným osvojováním vrstvení oblečení totiž zjistíte jednu úžasnou věc – i kombinace několika kousků, které se na první pohled k sobě zdánlivě nehodí, mohou vytvořit slušivý a nápaditý outfit!

Výhody:

K vrstvení oblečení můžete využít prakticky všechno těhotenské oblečení, které již máte v šatníku.

Správným vrstvením se obejdete i bez zimní těhotenské bundy, což vám ušetří spoustu peněz a starostí s vybíráním.

Větší množství lehčích vrstev znamená větší komfort. Po vzoru cibulky je ze sebe můžete navíc kdykoliv postupně svlékat.

Pokud již od samého začátku těhotenství budete dbát na výběr multifunkčního těhotenského oblečení do renomovaných výrobců, jaké najdete například na ModaTaLeTi.cz, můžete si být jista, že zakoupené těhotenské oblečení využijete i v období po porodu.

Výsledný outfit díky vrstvení vypadá zajímavě, originálně a nápaditě. Vrstvy můžete variovat a vytvářet stále nové a nové kombinace.

Pokud ale zkrátka nemáte cit pro módu nebo estetično, nevěste hlavu, to vůbec nevadí. Soustřeďte se hlavně na kousky oblečení v neutrálních barvách, jako je bílá, černá, šedá nebo béžová a ty mezi sebou zkombinujte. Uvidíte, že pěkný outfit bude rázem na světě!

O jednotlivých vrstvách…

Nyní je čas představit si jednotlivé vrstvy, podle kterých se můžete řídit jako podle kuchařky. Pokud si troufnete, můžete samozřejmě některou z vrstev vynechat. A ještě upozornění, do vrstev se nepočítá spodní prádlo – to jen abyste se nedivila, že jsme na něco zapomněli

První vrstva

Bez ohledu na teplotu nebo aktivitu, musí být tato první vrstva přiléhavá, savá a prodyšná. Obvykle ji tvoří dlouhé bavlněné tílko nebo propínací body, které ochrání vaše záda a bříško před prochladnutím. Důležité je, aby tílko bylo dostatečně dlouhé a nevytahovalo se vám z kalhot.


Druhá vrstva

Druhou vrstvu tvoří tričko s dlouhým nebo krátkým rukávem, halenka nebo tunika. Tentokrát již jde o vrstvu, kterou můžete vystavit na odiv. A to tak, že pokud zvolíte například delší tuniku, můžete ji nechat vykukovat pod následujícími vrstvami. Doporučujeme také volit tuto vrstvu s praktickými aplikacemi, jako je vsadka pro diskrétní kojení nebo zavinovací střih halenky.

Třetí vrstva

Přes tričko nebo halenku můžete dále přehodit huňatý oversized svetr, obří rolák, vlněný svetr s délkou pod zadeček nebo praktickou mikinu s kapucí. Záleží jen na vašem stylu, které možnosti dáte přednost. Všechny tyhle kousky lze zařadit do šatníku i po těhotenství.

Čtvrtá vrstva

Vnější čtvrtá vrstva musí něco málo snést. Proto ji raději volte z hrubšího a silnějšího materiálu, který tak snadno neprofoukne. Ideální jsou například zavinovací vlněné kardigany, peleríny, vesty nebo nadčasová ponča, která můžete v případě potřeby přepásat nad bříškem úzkým páskem.


Dále svůj zimní těhotenský outfit můžete doplnit o širokou chlupatou šálu, která bude velice pěkně vypadat pod rozepnutým kabátkem nebo kardiganem. Užitečným doplňkem je také šála připomínající svojí šířkou a materiálem hřejivou deku, jenž můžete v případě náhlého chladu přetáhnout přes ramena a bříško a tím získat další jednu vrstvu na víc.


Jak se oblékat v těhotenství v zimě elegantně a s noblesou?

Jste elegantní dáma, která si potrpí na svém vzhledu, a i v těhotenství chce vypadat nadmíru přitažlivě? Pak můžete vyzkoušet teplé punčochy a úpletové šaty, které nahradí třetí vrstvu. Šaty můžete zvolit s dlouhým či krátkým rukávem a případně i límcem. Spolu s hřejivými, neprůhlednými punčoškami v lichotivé černé barvě vytvoříte moderní outfit, který se bude skvěle hodit i do kanceláře nebo pracovní schůzku.


Ne nadarmo se říká, že zima se do těla vkrádá od nohou

Určitou část své pozornosti je třeba věnovat i kvalitní a bytelné obuvi, nejlépe s robustní a protiskluzovou podrážkou, která obstojí jak ve sněhu, tak na náledí. Bohužel se ale otékání kotníků těhulkám nevyhýbá ani v zimě, a tak je sehnat pohodlnou obuv o trochu složitější. Pokud i vás tento problém sužuje, doporučujeme poohlédnout se po šněrovací obuvi nebo jiných botách s upravitelnou šířkou v oblasti nártu a kotníků. A další věc – nezapomeňte na teplé ponožky!

All comments