5 UŽITEČNÝCH RAD, JAK SI VYBÍRAT TĚHOTENSKÉ OBLEČENÍ NA PLES:

5 UŽITEČNÝCH RAD, JAK SI VYBÍRAT TĚHOTENSKÉ OBLEČENÍ NA PLES:

Očekáváte v blízké době důležitý ples, na kterém chcete, aby vám to hodně slušelo, jenže se vám už pod oblečením kulatí těhotenské bříško? V tom případě pro vás nastal ten správný čas poohlédnout se po společenské těhotenské módě. Díky správně vybranému oblečení pro těhotné si totiž užijete předvánočních večírků, firemních akcí, plesů a oslav nového roku bez zbytečných obav o svůj vzhled. A pokud si nejste jistá, jak těhotenské oblečení na ples vybírat, pak si přečtěte následující rady, které pramení z našich mnohaletých zkušeností se zákaznicemi těhulkami.

1. Správný střih s vaší siluetou udělá divy

Připadá vám vaše postava velká a neforemná? A ačkoliv se na děťátko opravdu moc těšíte, někdy se na sebe do zrcadla podíváte s utrápeným pohledem? Rozumíme vám. Obzvlášť v pokročilém nebo vícečetném těhotenství může nárůst hmotnosti překročit vaše hranice snesitelnosti. Naštěstí ale existuje několik rafinovaných střihů společenských šatů, které vaši siluetu opticky zeštíhlí, umocní vaše přednosti či dokonce odpoutají pozornost od nedokonalostí.

K takovým kouzelným střihům patří například šaty s přestřižením pod prsy, rovný střih šatů ze splývavého materiálu nebo empírový střih. A to platí jak u šatů dlouhých až na zem, tak těch krátkých. Střih s přestřižením pod prsy totiž decentně umocní krásu vašeho bříška a upozorní na váš dekolt. Přestřižení může mít také formu stuhy, mašle nebo pásku, pomocí něhož šaty vždy snadno přizpůsobíte měnící se postavě. A pokud chcete ještě více upozornit na své ženské vnady, pak zvolte výstřih do tvaru písmene V. Šaty s véčkovým výstřihem jsou kromě toho často opatřeny chytrou vychytávkou, díky níž můžete rychle a snadno nakojit své miminko. Takže tyto šaty využijete i po těhotenství.

Co se týče rovného střihu a šatů ze splývavého materiálu, tak ty jsou v těhotenství vhodné zejména z toho důvodu, že harmonizují křivky a opticky zeštíhlují. V dlouhém provedení navíc lichotivě zakryjí nohy a oteklé kotníky.

Příklad šatů z obchodu Móda TaLeTi:

                          Těhotenské šaty Lace    Těhotenské šaty Giulia



2. Jak je všeobecně známo:

tmavší barva zeštíhluje Lichotivě také působí tmavší a tlumenější barvy. Především pak v oblasti bříška, které chcete co nejvíce upozadit. To znamená, že pokud zvolíte šaty s přestřižením pod prsy, zaměřte se hlavně na výběr jejich barevného rozložení v podobě – od pasu dolů tmavší, od pasu nahoru světlejší barvy. Podobný efekt také mají vzory nebo krajka v horní části.

Abyste dosáhla souměrnější postavy, nemusí být nutně společenské šaty černé. Mohou být prakticky v jakékoliv barvě nebo třeba i dvoubarevné. Jen pro vás bude výhodnější, když světlejší z barev bude v oblasti dekoltu. Tím přitáhnete pozornost do výstřihu, nikoli na bříško, zadeček nebo boky.

Příklad šatů z obchodu Móda TaLeTi:

                            Těhotenské šaty  Těhotenské šaty

             

3. Detaily, které z vašeho bříška udělají přednost:

Pokud vám nevadí, že vaše bříško v oblečení vynikne a bude hlavní dominantou, pak si během plesové sezony jistě zamilujete výraznější šaty s osobitými detaily. Mezi takové kousky patří například zimní úpletové šaty, které příjemně obepínají tělo a hřejí, halenky zdobené vzory, kanýrky nebo dekorativní šerpou přes bříško a oblečení zdobené třpytivým lurexem. Nutno ale podotknout, že tyhle kousky využijete zejména při méně formálních příležitostech, jako jsou předvánoční setkání s přáteli nebo firemní večírky.

V případě, že nejste „šatový“ typ, můžete sáhnout po tunice, halence nebo košili, kterou poté zkombinujte se sukní nebo těhotenskými kalhotami. Rázem tak vykouzlíte slušivý a společenský outfit, který unosíte i po porodu, neboť většina halenek je vybavena praktickou vsadkou pro diskrétní kojení. To si ale vždy při výběru ověřte v popisku produktu.

Příklad šatů z obchodu Móda TaLeTi:

                              Těhotenská košile  Těhotenská halenka



4. Délku šatů a typ oblečení volte s ohledem na vaši postavu:

Pyšníte se dlouhýma a štíhlýma nohama, za které by se nemusela stydět ani kdejaká fotomodelka? Nebojte se je ukázat v krajkových koktejlkách nebo kratších pouzdrových šatech! I navzdory rostoucímu bříšku si přece můžete dovolit být svůdná a přitažlivá. Pokud naopak potřebujete nohy zakrýt, nic vám nebrání v tom, sáhnout po trendy maxi šatech, které zase upoutají pozornost k vašemu dekoltu. Všeobecně platí pravidlo, které říká, že ženám s postavou typu „hruška“ sluší více délka šatů pod kolena a ženám s postavou tvaru „jablko“ šaty ke kolenům v áčkovém střihu.

Chápeme, že pouzdrovky nemusí být šálkem čaje pro všechny těhulky, a tak jsou zde naštěstí těhotenské sukně a kalhoty, které umí působit také velice elegantně. Nejlepší volbou na společenské akce jsou kalhoty, buď s vysokým či nízkým pasem, v tmavé nebo šedé barvě. Díky jejich neutrální barvě je velice snadno zkombinujete s vrchním dílem a zároveň získáte opticky štíhlejší postavu.

Příklad šatů z obchodu Móda TaLeTi:

                                Těhotenské šaty  Těhotenské kalhoty



5. Zapomeňte na nadměrné velikosti, které na těle vypadají jako pytel:

Zvolit správnou velikost oblečení, dělá mnohým nastávajícím maminkám značný problém. Před výběrem těhotenského oblečení na internetu si tedy neváhejte projít velikostní tabulku a doma se přeměřit. Zároveň pamatujte na to, že kvalitní výrobci těhotenského oblečení již pamatují na změnu postavy v pokročilých stádiích těhotenství, takže není potřeba sahat po extrémně větších velikostech, než na jaké jste byla doposud zvyklá. Vše ale samozřejmě záleží na vašem váhovém přírůstku, který by měl být přiměřený.

All comments