JAK SI VYBRAT SPRÁVNOU VELIKOST TĚHOTENSKÉHO OBLEČENÍ?

JAK SI VYBRAT SPRÁVNOU VELIKOST TĚHOTENSKÉHO OBLEČENÍ?

Že budete s postupujícím těhotenstvím muset na chvíli své oblíbené kousky oblečení odložit na dno skříně, to je asi docela jasné. Často však ženy tápou v tom, jakou zvolit další strategii pro svůj šatník. Prostě si jen koupit běžnou konfekci o dvě čísla větší, to není moc dobrý nápad. Velmi rychle zjistíte, že to není jen o velikosti. Těhotenská postava potřebuje především zcela jiné střihy.

Málokterá žena také dokáže v prvních týdnech těhotenství myslet i na období po porodu. To je ale naprosto zásadní, neboť pokud chcete investovat s rozvahou a balancujete s omezeným rozpočtem, měla byste se zaměřit hlavně na výběr specializovaného těhotenského oblečení, které nabízí velmi praktické a univerzální kousky. Mezi takové patří například halenky či šaty s úpravou střihu pro diskrétní kojení. Rázem získáváte módu, která Vám bude sloužit nepřetržitě i několik let!

Čím začít?

Prozkoumejte, jaké střihy, varianty a materiály jsou k dispozici u jednotlivých značek těhotenského oblečení. V našem e-shopu Móda TaLeTi najdete zboží hned od několika renomovaných dodavatelů. Většina výrobců nabízí již širokou škálu stylů, takže na své si přijdou jak sportovně založené ženy, tak romantičky i těhotné podnikatelky. Udělejte si svou rovnici: můj styl + oblíbená barva/vzor + roční období, v němž budu mít největší bříško = oblečení, které potřebuji nakoupit.

Velikost těhotenského oblečení se nemění…

Je důležité si také uvědomit, že mnoho výrobců těhotenského oblečení již myslí na to, že se postava v průběhu těhotenství mění a vyvíjí. Není tedy potřeba sahat po extrémně větších velikostech oblečení, než které jste vždy běžně nosila. Samozřejmě záleží na váhovém přírůstku. Ovšem pokud vaše těhotenství probíhá tak, jak má, hýbete se a máte denně přirozenou míru fyzické aktivity, je velice nepravděpodobné, že budete potřebovat jinou velikost oblečení než tu, na kterou jste byla zvyklá. Kvalitní těhotenské oblečení zkrátka odpovídá těm samým velikostem jako u každého jiného oblečení. To, co je však jiné, je střih, který je obzvlášť důmyslně propracovaný a tvárný.

Vychytávky, které oceníte

Správné těhotenské oblečení poznáte podle následujících zlepšováků, které vám umožní využít již jednou pořízené oděvy po celou dobu těhotenství i v době po porodu. Jedním z nich je zvýšený elastický pas s příměsí pružných vláken, všitý přímo do kalhot. Najít ho můžete například u klasických džín, kalhot, šortek a sportovních tepláků. Obdobný pas může být také u sukní, kde je díky němu zajištěno mimo jiné i to, aby sukně držela stejnou délku ve předu i vzadu.

Dalším tipem je speciální střih s řasením u dekoltu, který díky stahovacím šňůrkám nebo ozdobným stuhám umožňuje průběžně přizpůsobovat obvod nad bříškem podle potřeby. Dále zde také připomeneme znovu již zmiňované vrstvené střihy horních dílů halenek, šatů nebo mikin, které Vám umožní ve spojení s kojící podprsenkou pohodlně a diskrétně nakojit vaše miminko, ať už budete kdekoliv.

Využijte moderní doby naplno a pořizujte těhotenské oblečení chytře

Těhotenské oblečení lze nakoupit na mnoha místech. Kromě kamenných obchodů, můžete využít i internetových e-shopů, kde často najdete kvalitní těhotenskou módu za zlomek ceny. Ideální je si ale oblečení před zakoupením vyzkoušet. Pokud nakupujete přes e-shop, ani to není problém. Najít skvěle padnoucí kousek může být složité především při nákupu těhotenských kalhot nebo kojící podprsenky. Naštěstí ale můžete využít možnost vrácení a výměny zboží za vhodnější velikost nebo telefonické poradenství e-shopu a přeměření oblečení ještě před jeho objednávkou.

Jak jsme již zmínili, dobrý střih umožní oblečení postupně se upravovat dle vaší aktuální potřeby a poroste s vaším bříškem. Můžete také volit univerzálnější volné střihy tunik nebo šatů, které vám v kombinaci s legínami nebo sportovními kalhotami zajistí dostatek pohodlí po celou dobu těhotenství.

Nemusíte vyměnit celý šatník

Rozhodně se nemusíte obávat, že váš šatník bude od teď celý nepoužitelný. Jistě některé volnější střihy můžete využívat dále a také nákup těhotenského oblečení můžete rozložit postupně s přibývajícím těhotenství i vašimi zkušenostmi, co vlastně potřebujete. S nákupem těhotenských kalhot a šatů především pro letní období však nemusíte otálet, neboť to jsou oděvy, které využijete skutečně každý den.

All comments